Kattungar

Normalvekten til kattunger er ca 100 g ved fødsel. De skal legge på seg ca 7-10 g daglig og ha nådd det doble av fødselsvekten ved 14 d alder. Hvis ungene skriker mye er det et godt tegn på at de ikke får nok mat.

Her er en oppskrift på kattemelk-erstatning, ellers fører noen dyrebutikker erstatning i pulverisert form:

90 g kondensert melk

90 g vann

120 g yougurt

2-4 eggeplommer (ikke hvitene, det er viktig)

Det skal varmes til kroppstemperatur når det gis. De første døgnene skal ungene få ca 1 ml i timen, etter hvert som de blir større skal man gradvis øke til at de får 5-7 ml hver måltid ved 2 ukers alder. De skal ha mat 9-12 ganger daglig i begynnelsen og man kan minke gradvis fram til du begynner å avvene de (ved 3-4 ukers alder)..da skal de ha mat 7 ganger daglig. Avveningsfôr består av kattunge-tørrfôr som du bløter opp med melkeerstatning og mikser til en grøt. Etterhvert som de blir litt eldre trenger du å tilsette mindre og mindre melk i tørrfôret slik at ved 6-8-uker spiser den kun tørrfôret. Spør veterinæren

Les meir om omplassering og prisar.
Vil du være forvert?
Vil du bli medlem?